#DOMORETOMORROW

STORY

#ALCORYTHM

Mi történik a szervezetünkben, amikor alkoholt fogyasztunk?

A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigye, mely többek között a méregtelenítésért felelős. Szerepe nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok normális működéséhez. A toxikus anyagok lebontásában elsődleges szerepet játszik, vagyis amikor alkoholt fogyasztunk, a májunkat küldjük a szervezetünk előtt álló nagy csatába. Az alkohol átlagosan 6-8 órán keresztül mutatható ki a véráramban, valamint 12-20 órán keresztül a leheletben és a vizeletben.

Egy felnőtt ember esetében a máj óránként egy darab átlagos méretű alkoholos ital lebontására képes (pl. kissebb pohár bor). Olyan tényezők, mint az életkor, a testsúly, az általános egészségi állapot, az előzetesen elfogyasztott étel mennyisége és minősége, vagy az alkohol bontásában szerepet játszó enzimek mennyisége, esetleges hiánya a szervezetben, szintén szerepet játszanak a folyamat alakulásában és gyorsaságában egyaránt.

Mi történik a szervezetünkben mikor alkoholt fogyasztunk?

DRINK IT.  HAVE FUN. WAKE UP FRESH

Miért válik egyre szörnyűbbé a másnaposság az évek múlásával?
#ALCORYTHM

Miért válik egyre szörnyűbbé a másnaposság az évek múlásával?

Minél többet mutat életünk kilométerórája, annál nehezebben térünk magunkhoz egy görbe éjszaka után. Biológiai szempontból ezen nem is lehet csodálkozni: az évek múlásával változik a testünk és vele együtt a szervezetünk alkohol feldolgozásának képessége is.

Amikor fiatalok vagyunk, erős a szervezetünk plaszticitása (a változásokra való reagálás képessége), így jobban elviseli a toxikus anyagokat. A korral azonban a plaszticitás csökken, változik az az alkoholmennyiség, amit bátran leguríthatunk anélkül, hogy túlságosan lerészegednénk.

Az alkoholt átalakulás nélkül halad át a tápcsatornán, és változatlan formában szívódik át a véráramba, kb. 6 perccel az elfogyasztás után. A felszívódás már a gyomorban megkezdődik. A bevitt alkohol nagy része a vékonybél falain keresztül kerül át a vérbe.

A tápcsatorna ezen szakaszaiból vérbe kerülő anyagok a vérárammal a májba jutnak és a máj meg is kezdi áldásos tevékenységét, az alkohol lebontását. Ha egyszerre nagyobb mennyiségű alkohol kerül a szervezetbe, a máj nem képes azonnal ilyen nagy munkát elvégezni Ezért az alkohol bizonyos százalékban a vérben marad. Az alkohol a keringés által eljut a szervezet minden részébe, így az agyba is, ennek hatására a szervezet ellazul, a gátlások oldódnak.

A máj enzimjei nagyjából óránként 8-9 gramm alkohol lebontását teszik lehetővé. Érdemes megvizsgálnunk a szeszesitalok alkoholtartalmát:

5 dl sör: 16 g alkohol
2 dl bor: 13 g alkohol
1 dl pezsgő: 9 g alkohol
1 dl whisky: 40 g alkohol
1 dl martini: 13 g alkohol
0,5 dl pálinka: 16 g alkohol 

A pontosabb eredmény érdekében testsúlykilogrammonként is ki lehet számolni a máj alkohollebontási kapacitását. Ez pedig egészséges felnőtt ember esetében 0,1 gramm/óra/testsúlykilogramm. Tehát egy 60 kilós ember szervezete óránként 6 gramm alkoholt bont le, két óra alatt pedig 12 grammot. Ez a fenti felsorolás alapján körülbelül 4 dl sört vagy 2 dl bort vagy 0,4 dl pálinkát jelent. 

Miért válik egyre szörnyűbbé a másnaposság az évek múlásával?
Alcorythm - Do more tomorrow

alcorythm egy új, innovatív étrend-kiegészítő, amely jelentősen csökkentheti a másnaposság tüneteit. 

#ALCORYTHM

Most vissza az elejére…

Több hosszú nap, akár hét vagy hónap után, amikor az életedbe „nem fér bele” az alkohol, eljön a nap, mikor eljutsz arra a pontra, hogy egyszerűen nem tudsz nemet mondani egy pohárra vagy néhány pohárra kedvenc italodból. Régóta elfelejtetted az utolsó „szörnyű másnaposságot” és újra megérkezett!
Emberek vagyunk nincs ezzel semmi gond, sokszor nem jut eszünkbe régi hibánk ...
Most olvassa el újra a fentieket ... 

DRINK IT.  HAVE FUN. WAKE UP FRESH

Nem azt mondjuk, ne igyon alkoholt,
azt tanácsoljuk  
vigyázzon magára,  és óvja az egészségét! 

Alkoholt csak felelősséggel fogyasszon! Még kis mennyiségű alkohol is káros lehet az egészségére.